| Kefires buci receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Kovászhoz: 15 dkg BL55 liszt 1 dl víz 1/2 mk. ecet 1/2 mk. szárított élesztő 1/2 mk. só1/2 mk. cukor 1 tk. olvasztott vaj Továbbá: 50 dkg BL 55 liszt 2 dl víz 15 dkg kefír 1/2 dl olvasztott vaj vagy margarin 3 ek. burgonyapehely 1 tk. sikér 1 tk. ecet 2 tk. só 1 tk cukor 2,5 tk. szárított élesztő Elkészítés: A kovászhoz valókat összedolgozzuk, legalább fél napig érni hagyjuk szobahőmársákleten, nyáron hűvös helyen. Másnap az összes hozzávalóval együtt nagyon alaposan kidagasztjuk a tésztát, egy órát pihentetjük, ismét átgyúrjuk, 1,5-2 óra alatt a kétszeresére kelesztjük. A tésztának viszonylag lágynak kell lennie, lehetőleg ne adjunk hozzá több lisztet! Ekkor lisztezett felületre borítjuk, kör alakúra ellapogatjuk, és 8 cikkelybe vágjuk. Minden cikket a csúcsától a szélesebb vége felé feltekerünk (a kiflihajtogatással ellentétesen), a széleket alulra hajtjuk, és az így nyert bucikat még bő fél óráig kelesztjük. forró sütőben világosra sütjük őket. Tanácsok: Kefír helyett tejföllel is elkészíthető, más, gazdagabb, de ugyancsak nagyon finom péksütemény lesz belőle! A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |