| Kifli kecskesajtosan receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A tésztájához: 23 dkg liszt 1 kiskanál só 1,5 kanál olaj 1/2 kis pohár joghurt 1 dl langyos tej 1,5 dkg élesztő 1/2 tojás 1 kiskanál cukor 7 dkg puha vaj A töltelékhez: 20 dkg friss kecskesajt 3 kanál tejföl 2 sült paprika megtisztítva, feldarabolva 2 zöldhagyma feldarabolva A tetejére: 1/2 tojás 2 kanál szezámmag Elkészítés: A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, beleszórtam a cukrot, és meleg helyen felfuttattam a kovászt. A liszthez adtam a többi hozzávalót (a vaj kivételével), és kidagasztottam a langyos kovásszal. Cipót formáltam belőle, letakartam, és 1 óra alatt duplájára kelesztettem. Akkor fél centi vastagra nyújtottam, megkentem a vajjal, összehajtogattam, és letakarva ismét fél órát kelesztettem. Utoljára ismét kinyújtottam, hajtogattam, majd kör formájúra nyújtottam. Közben alaposan összekevertem a töltelék hozzávalóit, megkentem a tésztakarikát, és 8 egyenlő cikkre vágtam. Kívülről befele tekerve kifli formájúra csavartam a cikkeket, picit meggörbítettem, és sütőpapíros tepsibe helyeztem. A sütőt bekapcsoltam, közel helyeztem a tepsit, és amíg a sütő melegedett, addig a letakart kiflik még nőttek egy kicsit. Végezetül megkentem a tojással és megszórtam az előre megpirított szezámmaggal, majd pirosra sütöttem. A maradék kecskesajttal és chilizselével kentem meg, felséges reggeli lett. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |