| Lecsós-vörösbabos pikáns ragu receptEgytálételek Hozzávalók: olaj szalonna (kétféle: füstölt, kolozsvári, ízlés szerint) 1 fej hagyma só 1-2 szem paradicsom 1-2 paprika csemege uborka 1 vörösbabkonzerv Elkészítés: Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd a kétféle szalonnát kockára vágva hozzáadom. Pirítjuk kicsit, majd mehet rá a paprika és a paradicsom. Dinszteljük fedő alatt. Később csemege uborkát (1-2 darab) kockákra vágva hozzáadjuk és tovább dinszteljük; majd a legvégén a vörösbabkonzervet (lé nélkül) hozzákeverjük. Tanácsok: Tarhonyával tálaljuk + malachús, csirkemell és egyéb húsokhoz is kiválóan megfelelő ez a pikáns ragu; ízlés kérdése az egész. A hozzávalók természetesen a ragu esetében lehet több is (paprika, paradicsom), attól függ hány személyre készítjük. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: bogyoka6 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |