Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós-vörösbabos pikáns ragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
olaj
szalonna (kétféle: füstölt, kolozsvári, ízlés szerint)
1 fej hagyma

1-2 szem paradicsom
1-2 paprika
csemege uborka
1 vörösbabkonzerv

Elkészítés:
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd a kétféle szalonnát kockára vágva hozzáadom. Pirítjuk kicsit, majd mehet rá a paprika és a paradicsom. Dinszteljük fedő alatt.
Később csemege uborkát (1-2 darab) kockákra vágva hozzáadjuk és tovább dinszteljük; majd a legvégén a vörösbabkonzervet (lé nélkül) hozzákeverjük.

Tanácsok:
Tarhonyával tálaljuk + malachús, csirkemell és egyéb húsokhoz is kiválóan megfelelő ez a pikáns ragu; ízlés kérdése az egész.

A hozzávalók természetesen a ragu esetében lehet több is (paprika, paradicsom), attól függ hány személyre készítjük.


Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: bogyoka6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns keltál » Pikáns húsos palacsinta » Pikáns, szeletben sült hús » Pikáns szósz csirkéhez
» Vese pikáns mártás » Pikáns csirkecombok » Őzcomb pikáns mártással » Pikáns sajtostáska
» Pikáns burgonyapüré » Pikáns pórés lepény » Pikáns párizsi saláta » Vegyespikáns lekvár
» Pikáns rizsgombóc » Pikáns tojáskrém (update) » Pikáns dinnyekockák » Pikáns túrós palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.