| Hagymás krumpli egytál receptEgytálételek Hozzávalók: 4 főre Kb. 0,5 kg krumpli 2 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kk olaj só, grill fűszerek ízlés szerint Elkészítés: Először megpucoljuk, cikkekre vágjuk a krumplit, feltesszük főni. Amíg puhul, megpucoljuk a hagymát is, csíkokra vágjuk, és apróra daraboljuk vagy összezúzzuk a fokhagymát. Egy teflon edényben, legfeljebb egy pici olajon megpirítjuk a hagymát, mikor késznek találjuk, hozzátesszük a fokhagymát, és a krumplit, együtt pirítjuk egy kicsit. Aki úgy szereti, hagyhatja kevergetés nélkül a krumplit kicsit megpirulni. A végén adom hozzá a sót, és a fűszereket, még egy kicsit átforgatom, és kész is. Tanácsok: Köretként is ehető, de én főételnek készítettem el keményítő napra. Aki nem félti az alakját, tegyen hozzá bátran szalonnacsíkokat, és/vagy fűszeres kolbászt! A tápanyagokat adagokra értve írtam. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 155 kcal Szénhidráttartalom: 33,25 gramm Zsírtartalom: 3 gramm A receptet beküldte: Küllikki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |