| Lecsós burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: Lecsós burgonya Hozzávalók 40dk füstölt húsos sonka, fél dl olaj 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1ek fűszerpaprika 80dk burgonya só, őrölt bors 4 zöldpaprika 4 paradicsom. Leírás Elkészítés: A sonkát csíkokra vágjuk, a forró olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a cikkekre darabolt burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy háromnegyedig ellepje. Ha felforrt, sózzuk, borsozzu, és fedővel letakarva közepes tűzön kicsit előfőzzük. Beletesszük a szeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük, és fedő nélkül, lassú tűzön készre főzzük. Ha elkészült, paradicsommal, és zöldpaprikával diszítjük. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: ecus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |