| Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban receptEgytálételek Hozzávalók: 2 csirkecomb 25 g vaj 1 tasak pirospaprika 1 doboz csemegekukorica konzerv 50 ml csirkealaplé 50 ml tejföl 1 tasak liszt csipet Cayenne bors só bors 1 evőkanál petrzselyemzöld, apróra vágva Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 25 ml vízzel. A csemegekukoricát leszűrjük, a levét felfogjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük. A serpenyőt levesszük a tűzről, a megmaradt pecsenyezsírhoz hozzákeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a kukorica levét és a levest. Felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát is. Besűrítjük a lisztes tejföllel. Sóval, borssal, Cayenne borssal fűszerezzük. A csirkecombokat egy fedeles tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a kukoricás mártást, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, 45 percig pároljuk. Levesszük a tál tetejét, és kissé megpirítjuk. Majd megszórjuk petrezselyemzölddel. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |