| Fánk (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g tönköly fehérliszt 9 g szárított élesztő 50 g növényi margarin 30 g nádcukor 300 ml zabtej csipetnyi só olaj a sütéshez lekvár, porcukor a tálaláshoz Elkészítés: A hozzávalókat pár óráig tartsuk szobahőmérsékleten. Az élesztőt felfuttatjuk langyos zabtejben a nádcukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott margarint és a sót. Összedolgozzuk. Lágy kalácstészta sűrűségű tésztát kell kapnunk, amit fakanállal vagy robotgéppel 10-15 percig dagasztunk, majd letakarjuk és langyos helyen kb. másfélszeresére kelesztjük (kb. 40-50 perc). A megkelt tésztát kilisztezett deszkára borítjuk és 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánkokat, és a deszkán letakarva még fél óráig kelesztjük. Mielőtt a forró, bő olajba beletesszük, nyomjunk egy kis lyukat a tészták közepébe. Sütéskor ügyeljünk az olaj hőmérsékletére. Ha túl forró, akkor hirtelen sülnek meg a fánkok és a belsejük nyers marad. A mélyedésekbe lekvárt teszünk, megszórjuk porcukorral és melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |