Tutireceptek.hu fejléc

Kenyér alaprecept recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
4,5 csésze liszt (1 csésze 250 ml)
2 tk. só
1 tk. cukor/méz
2 tk. porélesztő
1 ek. 5 %-os ecet
1 ek. sikér
1 ek. olaj
1,5 csésze langyos víz

Elkészítés:
Dagasztjuk, kétszer kelesztjük, sütjük, kenyérsütő gépben normál programon.

Tanácsok:
Ezt az alapreceptet a végtelenségig lehet variálni, különböző lisztekkel, a folyadék is lehet részben tej, joghurt, sör, vagy édes kenyérnél gyümölcslé. Lehet bele magokat, sajtot, gyümölcsöket, fűszereket tenni.
Az ecet és sikér nem kötelező, ízük nem érződik a kenyérben, csak szebb és jobb minőségű lesz tőlük.


A receptet beküldte: algea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta alaprecept - » Afrikai kenyér » Mákos sárgarépakenyér » Disznótoros kenyérben
» Lepénykenyér » Zabkenyér » Töltött franciakenyér » Pita görög lepénykenyér
» Töltött bundás kenyér » Teljes kiőrlésű kenyér » Fokhagymás Graham kenyér » Kakaós kenyér
» Egyszerű házi fehérkenyér » Indiai kenyér » Gyümölcskenyér (U1) » Dagasztás nélküli kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.