| New York bagel receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 500 g liszt 1 csomag szárított élesztő 1,5 evőkanál cukor 1,5 teáskanál só 0,34 l víz 4 dkg szezámmag Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, majd a tésztát meleg helyen kb. a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6-8 részre osztjuk. A kisebb tésztadarabokat (1,5-2 cm átmérőjű) hurkává sorodjuk, majd a hurkák végét összeillesztjük, így 6-8 tésztakarikát kapunk. A karikákat tepsibe fektetjük, műanyag fóliával lefedjük és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztákat lobogó forró vízben 1 percig főzzük, majd visszatesszük a tepsibe és előmelegített sütőben szép piros-ropogósra sütjük. Tanácsok: A bagel-el - a ciabatta-hoz hasonlóan - sok munka van, de a végeredmény megér minden vesződséget. A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |