| Különleges halragú receptHalas ételek Hozzávalók: • 25 dkg lazacfilé, • 25 dkg tonhalfilé, • 16 dkg rizs, • 4 dkg friss gyömbérgyökér, • 3 evőkanál szójaszósz, • 8 evőkanál cukor, • 80 dkg kínai kel, • só, • frissen őrölt fekete bors Elkészítés: A meghámozott gyömbérgyökeret vékony csíkokra vágjuk. Kis edényben felforraljuk az ecetet a cukorral, és lefödve tíz percig pároljuk benne a gyömbért, ebben a lében állni hagyjuk, amikor lehűlt, leszűrjük a levét. A rizst sós vízben megfőzzük. Közben a lazacot és a tonhalat falatnyi kockákra vágjuk, s meglocsoljuk egy kis szójaszósszal. Megtisztítjuk, megmossuk, és két cm-es darabokra metéljük a kínai kelt, elkeverjük sóval, borssal, párolókosárba tesszük. Tetejére helyezzük a haldarabokat, és vízgőz felett zárt edényben tíz percig pároljuk. Előmelegített tálon elrendezzük a megpárolt kelt és a halat, megszórjuk gyömbérrel, és rizzsel körítve tálaljuk. A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |