| Krumplileves-rántással és kolbásszal receptLevesek Hozzávalók: - 1-1,5 kg burgonya - 1 fej vöröshagyma - 1 db sárgarépa - 2 gerezd fokhagyma - 1 szál parasztkolbász - 3 ek étolaj - 2-3 ek liszt - 1-2 ek tejföl - 2 tk pirospaprika(csemege) - 1 erőleveskocka - 1 ek ételízesítő - só, bors szükség esetén Elkészítés: Előkészületek: - a vöröshagymát apró kockákra aprítjuk - a sárgarépát megpucoljuk, és hosszanti irányban negyedre vágjuk - krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk - a kolbászt felszeleteljük, karikákra vágjuk Főzés: - a krumplit feltesszük főni (ellepje a víz), hozzáadjuk a sárgarépát, a leveskockát, és az ételízesítőt - ha már forr, megnézzük megpuhultak e a zöldségek, ha igen, akkor hozzáadjuk a rántást, és a parasztkolbászt, és az ízek összeérése végett még egy negyed órán át főni hagyjuk. Rántás: - 3 ek étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát - hozzáadjuk a 3 ek lisztet, APRÁNKÉNT, folyamatos keverés közben, így nem lesz csomós - szép zsemle színűre hagyjuk pirulni, de folyamatosan kevergetni kell, nehogy leégjen. - ha megkaptuk a színt, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, a tejfölt, és belepréseljük (fokhagyma nyomón keresztül) a fokhagymát. Tanácsok: Az elkészült levest tálalhatjuk, tejfölt még lehet utólag is belekeverni, ki hogy szereti. Ha valaki ez alapján főzné a krumplilevesét, kérem írja meg hogy sikerült, hogy ízlett a társaságnak! Köszönöm. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Szaszy79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |