| Csicsókaleves kolbásszal receptLevesek Hozzávalók: 1/2 csokor petrezselyem zöld 1/2 dl étolaj 20 dkg füstölt kolbász 2 fej vöröshagyma 50 dkg csicsóka só Elkészítés: A vöröshagymát kocka alakúra aprítsuk, majd az olajon megdinszteljük, A csicsókát megpucoljuk, ugyancsak kocka alakúra aprítsuk s a hagymás zsiradékon kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, felöntjük vízzel, sóval fűszerezzük, s a levest k 10 percig főzzük, ameddig a csicsóka puha lesz. Közben a kolbászt karikákra aprítsuk, és egy serpenyőben megdinszteljük, hogy jól kiadja a zsírját. Tanácsok: Az elkészült csicsókalevest a piros, fűszeres zsírral fűszerezzük, tarkítjuk, s a kisült kolbászkarikákkal tálaljuk. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |