| Krumplilepény receptEgytálételek Hozzávalók: Kb.1 kg főtt burgonya Vaj vagy tubusos krémsajt/ami van otthon/ 1 egész tojás 2 gerezd apróra vágott fokhagyma petrezselyem apróra vágva Füszerek:só,bors,/aki szereti vegeta v.Delikat Tetejére: Sonka kockára vágva 2 nagyobb fej hagyma karikára vágva sok sajt Elkészítés: A fött krumplit összetöröd az összes hozzávalóval. /közben kóstold meg,izesítsd!/ Besimítod a sütőpapírral bélelt tepsibe Rászórod a kockázott sonkát,karikázott hagymát és fólia alatt elkezded sütni-15-20 perc elteltével leveszed a fóliát,ekkorra a hagyma puha lesz. Meghinted reszelt sajttal,és enyhén pirosra sütöd. Tanácsok: Én a vasárnapi ebéd főtt burgonya maradékából készítettem vacsorára./Petrezsekymes burgi is alkalmas/ Meg lehet még hinteni tejföllel,és a sonka helyett akár konzerv kukoricát is el tudok képzelni. Teával ideális vacsira,de hétköznap akár gyümölcsleves után ebédre is! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: P.Anikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |