| Krumplilepénykék receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 3 nagy krumpli 2 teáskanál kukoricakeményítő 2 egész tojás 4 tojás fehérje 1/4 csésze tejszín, 1 teáskanál citromlé 1/4 csésze tejföl, és ízlés szerint só, bors. Elkészítés: Gyengén sózott vízben megfőzöm a kockákra vágott krumplit. Leszűröm, és kevés lével alaposan összetöröm. Rászórom a keményítőt, és jól összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, a felvert tojásfehérjét és a tejszínt. Csak ezután sózom meg, nehogy elsózzam! Borssal is ízesítem. Kis keverőtálba öntöm a tejfölt, a citromlevet, és félreteszem. Egy tefIon serpenyőt felforrósítok, és kanállal adagolva egy-egy halmot belecsúsztatok. A tetejét kicsit lelapítom, és az alját másfél perc alatt megsütöm. Ezután megfordítom. A megsült krumplilepényeket melegen tartom, és a félretett citromos tejföllel lelocsolva fogyasztjuk. Tanácsok: 6 adag lesz belőle. Almalével nagyon finom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |