| Krumlis pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: kb. 24 db-hoz 25 dkg főtt krumpli 50 dkg liszt 1 db tojás 1 dl víz 1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő 2,5 dkg só 0,5 evőkanál cukor 25 dkg vaj kb. 10-15 dkg pirított tökmag Elkészítés: 1. A krumplit meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, áttörjük és félretesszük hűlni. 2. Ha kihűlt, a langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. 3. A lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a kihűlt, összetört főtt krumplit és a felfuttatott élesztőt is, és ízlés szerint pirított tökmagot. Összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára. 4. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, feltekerjük (mint a csigákhoz), majd két végét egymásra hajtjuk és megfordítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, majd 15 perc múlva újra kinyújtjuk, tekerjük, hajtjuk, fordítjuk és ezt megismételjük még (legalább) egyszer. 5. Az utolsó hajtogatás után még pihentetjük kicsit, majd kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Szerintem a jó pogácsa egyik titka a méret. A minipogikban túl sok a „széle”, jobbak a nagyobb pogik) 6. Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit és előmelegítjük a sütőt 200 fokra. 7. A pogácsákat a sütőpapírra helyezzük, lekenjük a tetejüket tojással és megszórjuk tökmaggal. 20-25 percig sütjük. A receptet beküldte: CSIPOLINO Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |