Tutireceptek.hu fejléc

Krumlis pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
kb. 24 db-hoz

25 dkg főtt krumpli
50 dkg liszt
1 db tojás
1 dl víz
1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
2,5 dkg só
0,5 evőkanál cukor
25 dkg vaj
kb. 10-15 dkg pirított tökmag

Elkészítés:
1. A krumplit meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, áttörjük és félretesszük hűlni.
2. Ha kihűlt, a langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
3. A lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a kihűlt, összetört főtt krumplit és a felfuttatott élesztőt is, és ízlés szerint pirított tökmagot. Összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
4. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, feltekerjük (mint a csigákhoz), majd két végét egymásra hajtjuk és megfordítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, majd 15 perc múlva újra kinyújtjuk, tekerjük, hajtjuk, fordítjuk és ezt megismételjük még (legalább) egyszer.
5. Az utolsó hajtogatás után még pihentetjük kicsit, majd kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Szerintem a jó pogácsa egyik titka a méret. A minipogikban túl sok a „széle”, jobbak a nagyobb pogik)
6. Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit és előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
7. A pogácsákat a sütőpapírra helyezzük, lekenjük a tetejüket tojással és megszórjuk tökmaggal. 20-25 percig sütjük.


A receptet beküldte: CSIPOLINO


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pogácsám a 80-as évekből » Burgonyás pogácsa » Túrópogácsa 2. » Gombás pogácsa
» Gulyáskrémes-túrós pogácsa » darás"pogácsa" » Libatepertős pogácsa » Porhanyós sajtos pogácsa
» Omlós tepertős pogácsa » Boszorkánypogácsa » Apró sajtos pogácsa » Káposztás pogácsa 1.
» Kedvenc krumplis pogácsánk » Marcsa pogácsa » Tejfölös pogácsa » Ecetes pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.