Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tészta:
1 kg liszt
1 élesztő
750 ml tej
2 ek cukor
1 ek só
1 dl olíva olaj

A fokhagymás töltelékhez:
250 g vaj
1 ek só
2 fej fokhagyma

A tészta kenéséhez:
1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Ha felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk belőle. Egy órán át kelesztjük.

A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a sóval és a fokhagymával.

Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, külön-külön kinyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és háromszögeteket vágunk belőle (ferdén vágjuk).

Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal.

180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sós vízzel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás padlizsán » Fokhagymás pácolt hús » Zsúrpogácsa: olcsó, gyors
» A legjobb krumplis pogácsa » Puha krumplispogácsa » Túrópogácsa 2. » Tökmagos pogácsa 2
» Ecetes pogácsa » Anyósom túrós pogácsája » Finom káposztás pogácsa » Ízletes pogácsa
» Négymagvas pogácsa » Fokhagymás ceruzabab » Fokhagymás csülökfalatkák » Tepertős pogácsa 2


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.