| Zserbó F.N.A. receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 tojássárga, 5 dkg porcukor, 1 kis pohár tejföl, csipet só kb. fél üveg sárgabarackdzsem (720 ml), 25 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, vaníliás cukor, citromhéj (opcionális) Tetejére: 10 dkg étcsoki, 2 ek étolaj Elkészítés: A tésztát összegyúrom. Az élesztőt belemorzsolom...kivéve, ha az kenődik, akkor kevés cukros tejben muszáj felfuttatni. Az általam használt liszthez nem elég a kis pohár tejföl, több szükséges. Lényeg: rugalmas, nem ragadós a tészta állaga. 3 részre osztjuk, 1 órát pihentetjük. Az egyik lapot kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dió felével. Erre a másik lap, lekvár, majd a cukros dió. Befedjük a 3. lappal, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Tetejére gőz felett összeolvasszuk a csokit és az olajat. Másnap szeleteljük. Tanácsok: Egy réges-régi Nők Lapja számból származik a recept F. Nagy Angélától. Mindig sikerül. A receptet beküldte: spatifillum Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |