| Zserbó X receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg finomliszt 15 dkg rama margarin 10 dkg disznózsír 5 dkg élesztõ 1 dl tej 2 tojássárgája 2 dl tejföl csipet só 1 teáskanál cukor Töltelékhez: 30 dkg darált dió 30 dkg cukor fél liter baracklekvár Csokoládémázhoz: 4 evõkanál kakaó 4 evõkanál cukor 4 evõkanál tej 10 dkg rama margarin Elkészítés: A langyos, cukrozott tejben az élesztõt felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, margarinnal. Közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm a futtatott élesztõt, tojássárgáját és tejfölt. Összegyúrom, majd jól kidolgozom és három egyforma cipóra osztom. Az elsõ cipót tepsi nagyságúra nyújtom és beleterítem az aljába. Megkenem baracklekvárral és rászórom a cukrozott dió felét. Kinyújtom a második cipót is és ráterítem. Megkenem baracklekvárral, megszórom cukrozott dióval. Kinyújtom az utolsó cipót és ráterítem. Villával megszurkálom és egy órát pihentetem. Elõmelegített sütõben, takaréklángon kisütöm. 25-30 perc alatt kész. Amíg a tészta hûl, elkészítem a csokoládémázat. Egy lábasban felteszem a tejet, beleteszem a cukrot és a kakaót. Állandó keverés mellett addig fõzöm, míg hidegvízbe csöppentve egy gömbben marad. Ekkor leveszem a tûzhelyrõl és beleteszem a 10 dkg margarint. Jól elkeverem és ráöntöm a kihûlt tészta tetejére. Egy nagy késsel elsimítom. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |