Tutireceptek.hu fejléc

Kanadai francia tourtiere recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 személyes adag

2 szalonnaszeletek kockára vágva
675 gr sovány darált szarvashús vagy sertéshússal keverve fele arányban
2 közepes nagyságú vágott vöröshagyma
2 vágott zellerszár
1 aprított fokhagymagerezd
2 ek liszt
250 ml marhaalaplé (húsleves)
1 kk só
1/2 kk turbolya
1/4 kk szerecsendió
1 zúzott babérlevél
1 adag egyszerű tészta*
1 felvert tojás

A TÉSZTA:
165 gr liszt
csipet só
100 gr zsiradék
60-75 ml víz
Összedolgozzuk, kettéosztva a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a húst, hagymát, zellert, fokhagymát és addig sütjük míg a hús megbarnul. Megszórjuk liszttel és további 2 percig pirítjuk alacsony hőn. Beleöntjük a marha alaplevet és lefedve 30 percig főzzük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

A tészta felét kinyújtjuk és 23 cm átmérőjű pie formába igazítjuk. Megtöltjük húskeverékkel és befedjük a kinyújtott tészta másik felével. Tojással megkenjük a széleit és lenyomkodjuk. A széleket a tészta alá hajtjuk, hullámokat formálva. A tetején lyukat vágunk, hogy a gőz távozhasson. Tojással megkenjük az egészet.

A sütőt 190°C-on előmelegítjük és 40 percig sütjük a tésztát.
Tálalhatjuk hidegen vagy melegen.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 140 perc

A receptet beküldte: Donyta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia hagymaleves 1 » Francia almás » Franciás » Kakaós, francia palacsinta
» Kacsacomb franciásan » Francia saláta 2 » Francia csokitorta* » Francia Kenyér
» Francia krumpli(köret) » Francia pezsgőkoktél » Házi francia krémes torta » Francia krémes diétásan
» Pikáns francia hagymaleves » Francia zöldségtál » Mézes francia krémes » Francia diós süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.