| Kanadai francia tourtiere receptHúsételek Hozzávalók: 6 személyes adag 2 szalonnaszeletek kockára vágva 675 gr sovány darált szarvashús vagy sertéshússal keverve fele arányban 2 közepes nagyságú vágott vöröshagyma 2 vágott zellerszár 1 aprított fokhagymagerezd 2 ek liszt 250 ml marhaalaplé (húsleves) 1 kk só 1/2 kk turbolya 1/4 kk szerecsendió 1 zúzott babérlevél 1 adag egyszerű tészta* 1 felvert tojás A TÉSZTA: 165 gr liszt csipet só 100 gr zsiradék 60-75 ml víz Összedolgozzuk, kettéosztva a hűtőbe tesszük. Elkészítés: Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a húst, hagymát, zellert, fokhagymát és addig sütjük míg a hús megbarnul. Megszórjuk liszttel és további 2 percig pirítjuk alacsony hőn. Beleöntjük a marha alaplevet és lefedve 30 percig főzzük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A tészta felét kinyújtjuk és 23 cm átmérőjű pie formába igazítjuk. Megtöltjük húskeverékkel és befedjük a kinyújtott tészta másik felével. Tojással megkenjük a széleit és lenyomkodjuk. A széleket a tészta alá hajtjuk, hullámokat formálva. A tetején lyukat vágunk, hogy a gőz távozhasson. Tojással megkenjük az egészet. A sütőt 190°C-on előmelegítjük és 40 percig sütjük a tésztát. Tálalhatjuk hidegen vagy melegen. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 140 perc A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |