Tutireceptek.hu fejléc

Körömpörkölt csülökkel, bográcsban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéscsülök, 1 kg köröm, 2-3 evőkanál zsír, 2 fej vöröshagyma, 2 kiskanál pirospaprika, csípős paprika, 1 kiskanál őrölt bors, 1-2 dl vörösbor, só.

Elkészítés:
A megtisztított sertéslábakat és a csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és az apró kockára vágott vöröshagymát aranysárga színűre pirítjuk, majd kevés őrölt borsot és pirospaprikát szórunk bele, elkeverjük és kevés vizet öntünk alá. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá.) Átkeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt húst és a körmöket. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen az ellepje a bogrács tartalmát és megsózzuk. Fövés közben pótoljuk rendszeresen a vizet mindaddig, míg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, akkor a továbbiakban már csak sütjük. Kb. 15 perccel a bogrács levétele előtt 1-2 dl vörösborral felöntjük. Friss kovászolt parasztkenyér és hozzáillő savanyúság, vágott csípős paprika és pincehideg bor illik hozzá.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körömpörkölt... » Bableves füstölt csülökkel » Gombapaprikás bográcsban » Vadraguleves bográcsban
» Savanyú bab csülökkel » Csülök pörkölt bográcsban » Csülkös bab bográcsban » Aratóleves bográcsban
» Pásztortarhonya bográcsban » Bugonyaleves csülökkel » Csülökpörkölt bográcsban » Kímélő kocsonya csülökkel
» Lebbencsleves bográcsban. » Sutus leves csülökkel » Vargányás lecsó bográcsban » Slambuc bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.