| Bugonyaleves csülökkel receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: • 30 dkg füstölt csülök • 10 dkg sárgarépa • 60 dkg burgonya • 1 fej vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 3 evőkanál olaj • 2 dkg liszt • 1 evőkanál apróra vágott snidling Elkészítés: Előkészítés: A csülköt alaposan megmossuk, és annyi tiszta vízben feltesszük főni, amennyi épp ellepi. Amikor a hús majdnem puhára főtt, leszűrjük, a levet megőrizzük, és a csülköt hagyjuk kihűlni. Közben a répát, a burgonyát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk illetve összezúzzuk. Elkészítés: 1. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát. Rátesszük a burgonyát és a répát, majd gyakori kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk. megszórjuk liszttel, beletesszük a fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntünk 1 liter főzőlevet. Ha kell, sózzuk. 2. A levest kíméletesen főzzük 20 percig. Közben kisebb darabokra vágjuk a csülköt, és 20 perc után a levesbe keverjük. Még 10 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk snidlinggel. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |