Tutireceptek.hu fejléc

Korhely-halászlé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1-2 kg ponty
1 db vöröshagyma
fél dl olaj

tárkony ecet
bors evökanál mustár
1-2 dl tejfől v. tejszin
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A halat kifilézzük, a a gerincét kevés sós lében elő főzzük átpaszirozzuk. A vöröhagymát aprókockára vágjuk és az olajon mepároljuk,majd felengedjük az átpaszirozott lével, sózzuk, borsozzuk, tárkony ecetet annyit teszünk hogy kellemes savanykás legyen. Beletesszük a halat, felengedjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje,
kb. 20 percig kis lángon fözzük.

Majd a tejszinbe keverjük a lisztet és behabarjuk
forron tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazac, kagyló, rák nyárson » Tonhal krém » Halszelet pikáns bundában » Egyszerű tonhalas sushi
» Tejszines zöldséges haltál » Halas pite » Rántott harcsa » Kaviáros burgonyafalatok
» Zöldségágyon sült pisztráng » Kapros halragu » Lazac Dianna Lynn módra » Harcsa pecsenye
» Lazacpástétom » Ausztrál garnélasaláta » Gombás harcsapaprikás » Mediterrán lazactatár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.