| Mandulás rántott hal receptHalas ételek Hozzávalók: 60 dkg mélyhűtött tonhal 1/2 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 3 dkg vaj 1 dl fehérbor 1/2 húsleveskocka 2 dl főzőtejszín pár csepp citromlé 2 tojás liszt 15 dkg mandulaforgács olaj a sütéshez Elkészítés: A halat hagyjuk felolvadni. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A vajat felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Felöntjük a borral és 3 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és időnként megkeverve a felére beforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, a petrezselyemmel, sóval, fehérborssal és néhány csepp citromlével ízesítjük. A halat alaposan lecsepegtetjük, és papírtörölközővel leitatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A tojást felverjük. A halat megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban végül a mandulaforgácsban (jól az oldalára nyomkodjuk). Teflonserpenyőben 1 cm magasan olajat melegítünk, és a halszeleteket lassú tűzön, nehogy a mandula megégjen, mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. Párolt zöldségekkel, és külön csészében a megforrósított mártással kínáljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 595 kcal A receptet beküldte: .Léna. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |