| Fóliában sült lazac receptHalas ételek Hozzávalók: 30g vaj megolvasztva 4 nagy sárgarépa, megtisztítva, vékonyra szeletelve 220g szélesmetélt megfőzve és leszűrve 3dl tejszín 6 újhagyma megtisztítva és csíkokra felvágva só frissen őrölt bors 80g vízitorma megmosva, megtisztítva 4 szelet lazac átmosva és szárazra törölve 2 evőkanál finomra vágott friss kapor vagy petrezselyemzöld 1.5 dl száraz fehér bor A díszítéshez friss kapor és citromszeletek Elkészítés: Melegítsük előre a sütőt 180fokra. Vágjunk 4 db kb 50centis alufóliát, mindegyiket kenjük meg kevés vajjal. A szélek mentén 5 cm-t hagyjunk szabadon. Főzzük a sárgarépát 5 percig, lecsurgatva tegyük egy tálba. Keverjük hozzá a főtt tésztát, a tejszínt, az újhagyma felét és sózzuk, borsozzuk meg. A keveréket osszuk 4 részre és halmozzuk a fóliára, szórjuk meg a vízitormával. Tegyük a tetejére a lazacot, kenjük meg a maradék vajjal. Szórjuk rá az újhagyma maradékát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg a kaporral, vagy petrezselyemmel ás öntsük rá a bort. Göngyöljük fel a fóliát és mindkét végét jó szorosan nyomjuk össze. tegyük sütőlapra és süssük 15 percig. A sütőből kivéve hagyjuk 5 percet állni. Utána lehet tálalni. Tanácsok: Én filéből készítem és nem feltétlenül lazacból, bármilyen tengeri halfiléből finom. A vízitormát kihagyom, mert azt sem tudom, mi az:) Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 577 kcal Szénhidráttartalom: 49 gramm Zsírtartalom: 32 gramm A receptet beküldte: freddiekrueger Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |