| Füstölt halas cukkini-tál receptHalas ételek Hozzávalók: l cs. (12,5 dkg) filézett füstölt hal 2 db kis gyenge cukkini 2 db főtt tojás 3 evőkanál tejföl 1 csapott evőkanál fűszerkeverék 20 dkg margarin 1 késhegynyi őrölt bors 20 dkg csuszatészta 5 dkg reszelt sajt 3 dl tej 3 evőkanál rétesliszt Elkészítés: A cukkinit 1 cm széles karikákra vágjuk, gyengén megszórjuk fűszerkeverékkel (virginnel v. delikáttal) és 1-2 órát állni hagyjuk. Wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, megsütjük a cukkini szeleteket, tálra szedjük, - félre tesszük. A halat - bőrétől megfosztva - a tojásokkal együtt húsdarálón ledaráljuk, összedolgozzuk a tejföllel. A csuszatésztát tördelés nélkül megfőzzük, átforgatjuk a sült margarinnal, tűzálló tálba tesszük. A tejet felfőzzük a rétesliszttel, s elkeverjük benne a reszelt sajtot, őrölt borsot. A főtt tésztára rákenjük a halas masszát, egyenletesen ráfektetjük a sült cukkini szeleteket, befedjük a sajtos besamellel és 170 fokos sütőben 25 perc alatt készresütjük. Tanácsok: Készíthetjük csillag- v. zsenge főzőtökkel is. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |