| Kora tavaszi csalán krémleves krutonnal receptLevesek Hozzávalók: (4 személyre) 1 nagy csokor csalán 1 ek-nyi kókusz olaj 1 ek-nyi liszt 2 gerezd fokhagyma 1 dl. főzőtejszín pár csepp édesítőszer 1 l. alaplé (csontleves) 2-3 dl. tej őrölt bors só Elkészítés: A csalánt alaposan megmossuk, konyharuhába csavarjuk és jól megnyomkodjuk. Ekkor elveszíti a csípősségét. Leszedjük a leveleit és összevágjuk. A kókuszolajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd beledobjuk a csalánt és alaposan elkeverjük. A csalán szemmel láthatólag összeesik. Beledobjuk az összenyomott fokhagymát, borsot. Sózzuk, édesítőt teszünk bele, de csak annyit, hogy éppen kiérződjön a kellemesen édeskés íz. Beleöntjük a a tejet, az alaplevet és a főzőtejszínt. Simára keverjük, forrástól számítva, kis lángon kb. 15 percig főzzük, majd rúdmixerrel pürésítjük. Krutont kínálunk hozzá. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |