Tutireceptek.hu fejléc

Szeder krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg szeder
10-15 dkg cukor
1 citrom
1 egész fahéj
5-7 szem egész szegfűszeg
2 dl tejszín
1 evők. liszt

Elkészítés:
A citrom vékonyra szelt héját, a fahéjat és a szegfűszeget 1 dl vízben addig főzzük, míg felére fő a lé. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fűszeres lét, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi bőven ellepi. 20 percig főzzük, majd a liszt tejszín keverékével besűrítjük. Végül fél citrom levével, és ízlés szerint ha szükséges, akkor cukorral ízesítjük. Egy sűrű szitán átöntjük a levest, így lesz krémlevesünk. Jól lehűtve tejszínhabbal és a félre tett szederrel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szederdzsem » Kapros céklakrémleves » Tejszínes szederkrém » Bajoros sajtkrémleves
» B2 vitamin szederrel » Fogyókúrás szederpuding » Brokkolikrémleves (vegan) » Csicsókakrémleves baconnal
» Karottakrémleves » Cékla krémleves » Petrezselyem krémleves » Mascarponetorta szederrel
» Fokhagyma krémleves 2. » Hideg szilvakrémleves » Burgonyakrémleves (4 főre) » Őszibarack krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.