| Szeder krémleves receptLevesek Hozzávalók: 80 dkg szeder 10-15 dkg cukor 1 citrom 1 egész fahéj 5-7 szem egész szegfűszeg 2 dl tejszín 1 evők. liszt Elkészítés: A citrom vékonyra szelt héját, a fahéjat és a szegfűszeget 1 dl vízben addig főzzük, míg felére fő a lé. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fűszeres lét, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi bőven ellepi. 20 percig főzzük, majd a liszt tejszín keverékével besűrítjük. Végül fél citrom levével, és ízlés szerint ha szükséges, akkor cukorral ízesítjük. Egy sűrű szitán átöntjük a levest, így lesz krémlevesünk. Jól lehűtve tejszínhabbal és a félre tett szederrel tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |