| Konyakos eper receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg szép, kemény, nagy szemû eper, 60 dkg cukor, 2 dl jó minõségû konyak, fél rúd vanília, 1 késhegynyi nátrium benzoikum. Elkészítés: A cukrot fél dl vízben feloldom és beleteszem a kettéhasított vaníliát. Kis lángon fõzöm 10 percig, majd a vaníliadarabot kiveszem belõle. Ezután a szirupba beleöntöm a konyakot. Az epret megmosom, kicsumázom, szitán lecsöpögtetem és egy porcelán tálba téve leforrázom a cukros konyakkal. Letakarva 24 órán keresztül hagyom benne. Ezután nagyon óvatosan, hogy a gyümölcs ne törjön, leöntöm róla a levet, és újra felforralva, ismét ráöntöm. Harmadszor is megismétlem a mûveletet, végül kicsi üvegekbe töltve, parányi tartósítószert rászórok, és szorosan, légmentesen lekötöm. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |