| Konyakos almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 16 dkg kristálycukor 10 dkg vaj 4 alma (golden) 1 citrom 3 tojás 1 tasak élesztőpor 5 cl brandy késhegynyi só kevés vaj és liszt (a sütéshez) Elkészítés: Nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverünk 15 dkg cukrot, az élesztőt, a sót és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemű tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tanácsok: 6 személyes adag! Még finomabb, ha csokoládé- vagy vaníliakrémmel kínáljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 465 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |