| Fahéjas-konyakos almacsók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2-3 alma cukrozott fahéj áfonya lekvár kristálycukor kevés teavaj konyak Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, ketté szeljük, és kiszedjük a magházukat. Ezután, ha kicsit savanyúbb az almaa, bedörzsöljük egy kevés kristálycukorral kívül-belül, majd csipetnyi cukrozott fahéjjal hintjük meg. Az alma közepébe néhány kiskanál áfonyalekvárt rakunk. Ha ez kész, egy kis tepsit kivajazzuk a teavajjal, és betesszük az almákat. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, persze ez attól is függ, hogy ki mennyire szereti sülten az almát, ha valaki kevésbé, az kevesebb ideig süsse. Amikor elkészültünk ezzel, néhány pici kanál konyakkal locsoljuk meg. Tanácsok: Nagyon finom desszert, én ajánlanám hozzá a szintén almás-fahéjas meleg teát, és némi teasüteményt! A receptet beküldte: Sötét_hercegnő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |