Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-konyakos almacsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 alma
cukrozott fahéj
áfonya lekvár
kristálycukor
kevés teavaj
konyak

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, ketté szeljük, és kiszedjük a magházukat. Ezután, ha kicsit savanyúbb az almaa, bedörzsöljük egy kevés kristálycukorral kívül-belül, majd csipetnyi cukrozott fahéjjal hintjük meg. Az alma közepébe néhány kiskanál áfonyalekvárt rakunk. Ha ez kész, egy kis tepsit kivajazzuk a teavajjal, és betesszük az almákat. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, persze ez attól is függ, hogy ki mennyire szereti sülten az almát, ha valaki kevésbé, az kevesebb ideig süsse. Amikor elkészültünk ezzel, néhány pici kanál konyakkal locsoljuk meg.

Tanácsok:
Nagyon finom desszert, én ajánlanám hozzá a szintén almás-fahéjas meleg teát, és némi teasüteményt!


A receptet beküldte: Sötét_hercegnő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos muffin » Mogyorós-csokis biscotti » Gyümölcsös joghurtos torta » Bögrés süti Merci módra
» Almás püspökkenyér » Mandulás-Almás Lepény » Almás pudingos » Túrósfánkok
» Mogyorós-mandulás őzgerinc » Sütés nélküli sütik:Tiramisu » Viktoriánus almaszósz torta » Barackos csíkos szelet
» Kakaós kifli » Szedres lepény (20 db) » Meggyes-mákos kekszgolyó » Túrós lepény egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.