| Zöldséges pulyka receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg pulykamell 80 dkg kelkáposzta 2 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 3 szem szegfűszeg 10 dkg füstölt szalonna 50 dkg burgonya 1 dl olaj 3 dkg vaj 1 dl vermut (édes) 1 evőkanál borókabogyó 1 evőkanál kakukkfű (friss) 2 babérlevél őrölt bors só Elkészítés: A kelkáposztát felnegyedeljük, a torzsáját kivágjuk, és további cikkekre vágjuk. A sárgarépát felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, és beleszúrjuk a szegfűszegeket. A pulykahúst sózzuk, borsozzuk. Nagy lábasban, olajban minden oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük. A maradék zsiradékba keverjük a vajat, a sárgarépát, a hagymát, a felkockázott szalonnát meg a fűszereket, és 5 percig állandóan kevergetve pároljuk, majd meglocsoljuk a vermuttal. Beletesszük a káposztacikkeket, elkeverjük, lefedjük, 10 percig közepes lángon pároljuk, majd a felét kivesszük, és félretesszük. A pulykahúst a maradék zöldségre helyezzük, körérakjuk a megmosott és meghámozott burgonyát, és befedjük a félretett zöldségekkel. Alufóliát teszünk rá, és sütőben 45 percig pároljuk, majd 5 percig pihentetjük. A húst szeletekre vágjuk, és egy tálalótálon a zöldségekkel tetszetősen elrendezzük. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |