| Habkönnyű nyári édesség receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 nagy doboz tejföl 1 doboz tejszín (320 ml, lehet főző vagy habtejszín is, de nem felverve ) 4 evőkanál porcukor 30 dkg babapiskóta piros gyümölcs (kb. fél kiló), meggy, cseresznye, ribizli, eper, stb. Elkészítés: A tejfölt a tejszínnel és a porcukorral elkeverem. Egy magas falú, lehetőleg szögletes edény aljára (akár műanyag doboz) vékonyan kenek a tejfölből (kb. 3 mm vastagon). Erre rásorakoztatom a babapiskótákat egymás mellé, majd újra megkenem tejföllel. Erre jön egy réteg gyümölcs. Innentől a mennyiség szab határt, lehet rétegezve pakolni, lényeg hogy a babapiskóta alatt és felett is legyen tejföl, csak így puhul át. Tetejét gyümölccsel zárjuk. Tanácsok: 4-6 órát állnia kell a hűtőben, hogy a piskóta átpuhuljon. Nagyon könnyű, üdítő édesség, főleg nyáron, és az amatőröknek is tuti siker ! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |