| Köles lepény (glutén mentes) receptReform ételek Hozzávalók: -10 dkg köles ~20dkg sárgarépa finomra reszelve -15-25dkg sovány reszelt sajt -1 tojás -apróra vágott lila hagyma -borsikafű -bazsalikom, vagy pizzafűszerkeverék, vagy kömény mag... kinek éppen mire van gusztusa. Elkészítés: A kölest főzzük puhára másfélszeres vegetás vízben. (pörgős lesz a köles) Keverjük össze a finomra reszelt sárgarépával, tojással, apróra vágott lila hagymával, fűszerekkel és a sajt felével. Jó állagú fasírt szerű masszát kapunk, ebből lepénykéket formázunk és sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük. 200fokos sütőben 10 percig sütjük, majd megfordítjuk megszórjuk a reszeltsajt másik felével és pirosra sütjük. Tanácsok: -Ha, ropogósabbat akarsz, akkor vékonyabb lepénykéket, ha harapósabb puhát, akkor vastagabb lepénykéket formázol. -Jó köretnek, de én főételnek szoktam enni. -készíthetsz hozzá joghurtból mártást fokhagymával bazsalikommal. Attól függően, mivel fűszerezted magát a lepényt.. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Icus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |