| Palacsinta (gluténmentes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Palacsinta alaptészta: 25 dkg Coelipan liszt 4 dl tej kb. 1,6 dl szódavíz 2 egész tojás csipetnyi só 3 evőkanál étolaj Elkészítés: A tésztát legalább 15-20 perccel a sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat. A hosszabb állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel. Érdemes időnként olajos papírtörölközővel kitisztítani a serpenyőt, és pár csepp olajat önteni bele. A palacsintasütőt felhevítem, beleteszek egy teáskanál olajat, körkörös mozgatással szétfolyatom. Ezután egy tejmerőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntök és szétfolyatom. Erős tűzön megsütöm és megfordítom. Édes, vagy sós töltelékekkel tálalom. Édes töltelékek: túró, lekvár, dió, mák, fahéj, kakaó, csokoládé, vaniliakrém, pudingok. Sós palacsintatöltelékek: káposzta, sült fűszeres darálthús, tejfel, gomba. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |