| Kolbászos-zöldséges csicseriragu receptEgytálételek Hozzávalók: 1 evőkanál libazsír 1 kápia paprika 1 szál sárgarépa 1 fej lilahagyma 2 gerezd fokhagyma 1 szál angolzeller 1 cikk káposzta só bors 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv) 6 db aszalt paradicsom 1 chilipaprika 30 dkg kolbász 1 evőkanál fűszerpaprika 1 evőkanál keményítő 2 evőkanál aprított petrezselyem Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A libazsíron a kolbászkarikákat megpirítjuk, majd kivesszük a kolbászt, a visszamaradt zsiradékra tesszük a zöldségeket és a csicserikonzervet a levével együtt, hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük 1 liter vízzel. Kb. 20 percig főzzük. Visszatesszük a kolbászkarikákat, egyet forralunk rajta, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel kissé besűrítjük. Végül a petrezselyemmel meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |