Tutireceptek.hu fejléc

Pásztor pite recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
kevés olaj,
3 db sárgarépa,
1 db vöröshagyma,
50 dkg darált hús (eredetileg bárányból)
1 konzerv hámozott paradicsom,
30-40 dkg zöldborsó,
2-3 tk. Worchestershire szósz
1 kg krumpli,
vaj, tejszín,
kakukkfű,
só, bors
vörösbor

Elkészítés:
A pitéhez első körben készítsük el a húsragut, illetve párhuzamosan ennek megfőzésével tegyük fel a krumplit főni. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a darált husit, pirítsuk fehéredésig, majd pároljuk meg az apróra felkockázott répa, zöldborsó és paradicsom kíséretében. Fűszerezzük Worchestershire szósszal, sóval, borssal, kakukkfűvel, majd néhány löttyintésnyi vörösborral. Fedő alatt főzzük össze alaposan a ragu alkatrészeit, amíg finom szaftos elegyet nem képeznek. A főtt krumplit összetörjük némi vajjal és tejszínnel elkeverve pürésítjük botmixerrel. A pásztor pitét egy kerámia tálban, vagy tepsiben sütjük: alulra a húsragu, felülre, szépen elfésülve pedig a krumplipüré kerül. Egy villa segítségével húzhatunk néhány gusztusos csíkokat a püré tetejére. Magas hőfokon sütjük kb. 1 óráig, vagy amíg a teteje meg nem pirul egy csöppet.

Tanácsok:
Bátran lehet variálni más zöldségekkel is a ragut, nagy divat például a mexikói pásztor pite, aminek a klasszikus zöldség elemeit lecserélik kukoricára, babra, kaliforniai paprikára. Jó étvágyat kívánok!


A receptet beküldte: the edgeof glory


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pásztortarhonya » Ír pásztorpite » Bográcsos - Pásztorleves » Pásztorgulyás
» Dán pásztortál » Pásztorábránd zöldségekkel » Sertéskaraj pásztor módra » Alföldi pásztorhús
» Pásztortarhonya bográcsban » Pásztorpite » Pásztor tarhonya » Hortobágyi pásztorhús
» Körmös pacal » Karfiol pizza » Epres gyümölcskása » Lecsó római tálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.