| Pásztor pite receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: kevés olaj, 3 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 50 dkg darált hús (eredetileg bárányból) 1 konzerv hámozott paradicsom, 30-40 dkg zöldborsó, 2-3 tk. Worchestershire szósz 1 kg krumpli, vaj, tejszín, kakukkfű, só, bors vörösbor Elkészítés: A pitéhez első körben készítsük el a húsragut, illetve párhuzamosan ennek megfőzésével tegyük fel a krumplit főni. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a darált husit, pirítsuk fehéredésig, majd pároljuk meg az apróra felkockázott répa, zöldborsó és paradicsom kíséretében. Fűszerezzük Worchestershire szósszal, sóval, borssal, kakukkfűvel, majd néhány löttyintésnyi vörösborral. Fedő alatt főzzük össze alaposan a ragu alkatrészeit, amíg finom szaftos elegyet nem képeznek. A főtt krumplit összetörjük némi vajjal és tejszínnel elkeverve pürésítjük botmixerrel. A pásztor pitét egy kerámia tálban, vagy tepsiben sütjük: alulra a húsragu, felülre, szépen elfésülve pedig a krumplipüré kerül. Egy villa segítségével húzhatunk néhány gusztusos csíkokat a püré tetejére. Magas hőfokon sütjük kb. 1 óráig, vagy amíg a teteje meg nem pirul egy csöppet. Tanácsok: Bátran lehet variálni más zöldségekkel is a ragut, nagy divat például a mexikói pásztor pite, aminek a klasszikus zöldség elemeit lecserélik kukoricára, babra, kaliforniai paprikára. Jó étvágyat kívánok! A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |