| Sonkával rakott galuska receptEgytálételek Hozzávalók: • 50 dkg liszt • 2 tojás • 20 dkg füstölt sonka • 4 dl tejföl • 1 evőkanál olaj • 2 szál újhagyma • 5 dkg vaj • 10 dkg reszelt sajt (elhagyható) • só Elkészítés: A galuska szaggatásához vizet forralunk. Közben a lisztet a tojásokkal elkeverjük, sózzuk, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, leszűrjük, kevés olajat öntünk rá, és félretesszük. A füstölt sonkát apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. A tejfölt jól összekeverjük az apróra vágott újhagymával. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és lerakunk egy adag galuskát. Megszórjuk sonkával, majd bőven meglocsoljuk tejföllel. Erre jön a következő adag galuska, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ha szeretnénk, a tetejére még szórhatunk reszelt sajtot, és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |