| Kolbászos tésztafelfújt zellemártással receptTésztafélék Hozzávalók: Fél csomag kagyló tészta, 15 dkg kolbász, 1 zeller (szárával és levelével együtt), 2 tojás, 0.5 -1 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, liszt, olaj, só, bors. Elkészítés: Első lépésként enyhén sós vízben megfőzöm a tésztát. Amíg a tészta puhul, mandolinnal - vagy egy jó les késsel -, gyufaszál vékonyra reszelem a megtisztított zellergumót. A szárát és levelét félreteszem. Ha a tészta elkészült, leszűröm és félreteszem. Fogok egy fej vöröshagymát, felaprítom és kevés olajat öntve egy mélyebb lábosba, üvegesre pirítom. Következő lépésként veszem a kolbászdarabot, lehúzom a bőrét, hosszában négy részre vágom, majd vékonyan felszeletelem. Ha kész, már dobom is őket a lábosba a hagyma mellé. Pár perc pirítás után jöhet hozzá 1 evőkanál liszt, kb. 0,5 dl tej. Gyors összekeverés után, már le is húzom a tűzről és beletörök 2 tojást. Az egészet jól összekeverem, és már megy is bele a félretett tészta. Ezt is jól elkeverem és már adagolom is az előkészített muffinformába. 200 fokon 15-20 percig sütöm. Amíg a felfújt süldögél, elkészítem a zellermártást. Egy mélyebb lábosba olajat öntök, majd apróra vágom a félretett zellerszárat, és a vékony zelercsíkokkal együtt a lábosba szórom. Csipet sóval és 1 gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítem. És, hogy még gyorsabban puhuljon a zöldség, öntök hozzá 2-3 kanálnyi tejet (vagy vizet) is. Pár perc és vajpuha a zeller. Ekkor megborsozom, szórok rá 1 evőkanál lisztet, majd felöntöm tejjel mártássűrűségűre. Végül, hogy még zöldebb legyen a mártás, a zeller leveléből is aprítok egy keveset, beleszórom a lábosba, de ezt már nem kell párolni. Tálaláskor a tányérra kanalazok a mártásból, és a tetejére ültetek 2 tésztafelfújtat. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |