Tutireceptek.hu fejléc

Almás batyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg leveles tészta (mirelit),
1-2 db savanykás alma,
3 dkg nyers marcipánmassza,
3 dkg durvára vágott mogyoró,
3 dkg rumba áztatott mazsola,
2 evőkanál fahéjas cukor,
1 db tojás.

Elkészítés:
A felolvasztott leveles tészta lapokat egymásra fektetjük és kb.
40 x 20 cm-esre kinyújtjuk, majd 8 db 10 x 10 cm-es négyzetre felvágjuk.
Az almákat meghámozzuk, megfelezzük, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk.
A marcipánmasszát is felkockázzuk.
Az alma és marcipán darabokat a négyezeteken egyenlően elosztjuk, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával.
A tetejét meghintjük a fahéjas cukorral.
Minden egyes négyzet szélét tojásfehérjével megkenünk, a sarkokat felhajtjuk középre és jól összenyomkodjuk a tésztát, nehogy sütés közben szétnyíljon.
Az így elkészített batyukat kivajazott sütőlapra helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Almás csodapite » Almás zabpelyhes süti » Almás kosár » Sonkás palacsintabatyu
» Amerikai Almás Pite » Almás tekercs » Almás rácsos » Almás-Meggyes muffin
» Kavart almás tészta » Békebeli almás béles » Mesealmás » Habos-almás "pite"
» Mákos-almás kölessüti » Almás csirke II. » Fincsi almás krémes » Almás puding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.