| Almás batyu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg leveles tészta (mirelit), 1-2 db savanykás alma, 3 dkg nyers marcipánmassza, 3 dkg durvára vágott mogyoró, 3 dkg rumba áztatott mazsola, 2 evőkanál fahéjas cukor, 1 db tojás. Elkészítés: A felolvasztott leveles tészta lapokat egymásra fektetjük és kb. 40 x 20 cm-esre kinyújtjuk, majd 8 db 10 x 10 cm-es négyzetre felvágjuk. Az almákat meghámozzuk, megfelezzük, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. A marcipánmasszát is felkockázzuk. Az alma és marcipán darabokat a négyezeteken egyenlően elosztjuk, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával. A tetejét meghintjük a fahéjas cukorral. Minden egyes négyzet szélét tojásfehérjével megkenünk, a sarkokat felhajtjuk középre és jól összenyomkodjuk a tésztát, nehogy sütés közben szétnyíljon. Az így elkészített batyukat kivajazott sütőlapra helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |