| Kókuszkrémes-epres tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 12-14 szelethez: A tésztához: • 4 tojás • 8 dkg cukor • 8 dkg liszt • 2 evőkanál kakaópor A krémhez: • fél csomag vaníliás pudingpor • 2,5 dl tej • 8 dkg kristálycukor • 5 dkg porcukor • 20 dkg sütőmargarin • 3 dkg kókuszreszelék • néhány csepp kókuszeszencia • kb. 15-20 dkg eper Elkészítés: A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, a kakaóport a liszttel együtt adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt, körülbelül 25x25 cm-es tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük úgy, hogy ne száradjon ki, különben nem tudjuk szépen feltekerni. A krémhez a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a kristálycukorral egy kislábasban felforraljuk, majd a pudingos részt hozzáadva sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A porcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingot, a kókuszreszeléket és az eszenciát is hozzákeverjük, így habosítjuk. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és rákenjük a krém kétharmadát. Gazdagon megszórjuk a szeletelt eperrel. Szorosan feltekerjük, majd a maradék krémmel a külsejét is bekenjük. Tálaláskor eperkockákkal díszíthetjük. Tanácsok: :) A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |