| Sajtos tekercs/süti receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dk liszt 30 dk ráma 2 teás kanál sütőpor 2 dl tej 1 evőkanál só KRÉM: 20 dk ráma 40 dk reszelt sajt Elkészítés: A tésztát jól kigyúrni és 5 cipót kell belöle késziteni. a krémet robot géppel habosra keverni.A cipókat vékonyra nyújtani egyenként és a krémmel meg kenni,feltekerjük mint a bejglit,könnyeb a szeletelés ha 1 órát a hütőben van,kb 2mm-es szeletekre vágom és igy sütöm zsirozott tepsiben,csak az első tepsit kell ki zsirozni a többit már nem,forró sűtőben kell sütni.Sok lesz belőle és nagyon finom. Tanácsok: én ezt a sütit előre elszoktam késziteni,és megtöltve a rudakat lefagyasztom,ha sütni akarom már csak szeletelni kell. tegnap készítettem,és jó tanácsként egy kicsit fagyaszátok meg és így lehet vékonyra szeletelni,én tegnap sokat kb 0,5mm-re vágtam és igy nem olyan finom,a gyerekeim szerint is. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: kacsa mama Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |