Tutireceptek.hu fejléc

Budapest tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
1,5 evőkanál kakaópor.
A töltelékhez:
4 dl tejszín,
1 kisebb mandarinkonzerv.
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180° C-on 15-20 percig.
Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük.
Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.


A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizza tekercs » Gesztenyés tekercs 2. » Pizzatekercs » Citromos keksztekercs
» Kókuszos tekercs » Kekszes tekercs » Lekváros keksztekercs » Tojásos-gombás tekercs
» Andi sajttekercse » Zoldseges tavaszi tekercs » Tekercses tésztaleves » Kecskesajtos tekercs
» Sajttekercs túróval töltve » Narancsos gesztenyetekercs » Aranysárga karfioltekercs » Vasvári krémes tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.