| Feketeerdő tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: • 6 tojás • 1 csipet só • 10 dkg cukor • 10 dkg liszt • 3 teáskanál kakaópor • 1 üveg meggybefőtt • 1 csomag vaníliás cukor • 40 dkg tejszín • 5 dkg étbevonó • 1 csomag habfixáló • 1 evőkanál cseresznyepálinka • sütőpapír Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük. A lisztet vegyítjük a kakaóporral, majd óvatosan a tojáshabbal is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd 200 fokos sütőben 12 percig sütjük. Enyhén benedvesített cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát a kendő segítségével a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, majd hűlni hagyjuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, vagy szűrőben lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a vaníliás cukorral. A bevonót darabokra törjük, és forró vízfürdőben kevergetés közben megolvasztjuk. Azonnal kiolajozott tálcára öntjük, és dermedni hagyjuk. A tejszínt habfixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a cseresznyepálinkát is. A piskótalapot széthajtjuk, rásimítjuk a tejszín harmadát, és eloszlatjuk rajta a meggyet. A piskótát hosszában feltekerjük, tálcára helyezzük, és megkenjük a maradék habbal. Tanácsok: Csokiforgácsokkal díszítsük ezt a pofonegyszerű piskótás sütit Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 270 kcal A receptet beküldte: alyce Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |