| Aranysárga karfioltekercs receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 db Zöldségleves kocka, 2 ek vaj, 4 ek liszt, 1/2 l tej, 3 tojás, 1/2 kg karfiol, 10 dkg sonka, 1 pohár tejföl, 1 púpozott ek reszelt sajt, 3 ek darált sonka, reszelt sajt Elkészítés: A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és a fél tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk. Közben a vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre forraljuk. Amikor félig kihűlt, elkeverjük benne a tojássárgájákat és a tojások kemény habját. Jól kivajazott, lisztezett sütőlemezen fél centi vastagon elkenjük, és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A megsült lepényt nedves konyharuhára borítjuk. Az 3/4 részére rákenjük a tölteléket, és mint a piskótatekercset feltekerjük. Pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a töltelékkel jól átforrósodjon. Tanácsok: Tálaláskor felszeleteljük, tejföllel meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |