| Sajtos sonkás tekercs receptHozzávalók: A tésztához: 25 dkg teljes kiőrlésű, vagy Norbi süti liszt (A liszt fajtájától függ hogy 1-es vagy 2-es kódú lesz -e a süti) 1 dkg búzasikér (ha nincs, elmaradhat) 1 pohár sovány tejföl 3 kanál olívaolaj 1 kiskanál só 1 tojás + 1 a kenéshez 3 dkg élesztő kevés tejben, pici csipet cukorral. Ha még szükséges, kevés sovány tej a tészta összeállításához. A töltelékhez: 8-10 dkg házi füstölt sonka (én csak a száraz piros részét használtam) 10 dkg virsli 1 db lila hagyma 3 gerezd fokhagyma 1-2 kanál olívaolaj 3 dkg delma light margarin 5 dkg Béres A. - féle sovány trappista sajt bors Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozzuk, megdagasztjuk és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk és kevés olívaolajon elősütjük. Majd a ledarált virslit is 1-2 percre a sonkához adjuk és kicsit megborsozzuk. Kiszedjük a lábosból, és a visszamaradt zsiradékon megolvasztjuk a margarint, amibe az apróra vágott fokhagymát kissé megfonnyasztjuk. A lila hagymát vékonyra szeleteljük. (Én uborka gyalun szeltem le) A sajtot lereszeljük. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk ki. Megkenjük a fokhagymás margarinnal, majd vékonyan tejföllel is. Erre tesszük rá a sonkás, virslis tölteléket, majd a hagymaszeleteket és megszórjuk a sajttal. Felcsavarjuk és késsel trapéz alakú szeleteket vágunk. A tepsiben ne tegyük túl közel egymáshoz. Fél órát még kelesztjük, majd megkenjük tojással és reszelt sajtot, vagy szezám és lenmagot tehetünk rá. Megsütjük. (Ebből a mennyiségből nekem 15 db lett.) A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |