| Fahéjas tekercs mázzal receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Tészta: 3 dl tej 1 csomag porélesztő 5 dkg cukor 8 dkg vaj csipetnyi só 2 egész tojás kb. 60 dkg finomliszt Töltelékhez: 10 dkg puha vaj 20 dkg barna cukor 3 evőkanál őrölt fahéj Mázhoz: 10 dkg vaj 20 dkg porcukor 10 dkg krémsajt Elkészítés: Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni. Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a vajat és a krémsajtot a cukorral nem túl magas fordulaton habosra keverjük. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos mázat. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |