Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas tekercs mázzal recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Tészta:

3 dl tej
1 csomag porélesztő
5 dkg cukor
8 dkg vaj
csipetnyi só
2 egész tojás
kb. 60 dkg finomliszt

Töltelékhez:

10 dkg puha vaj
20 dkg barna cukor
3 evőkanál őrölt fahéj

Mázhoz:

10 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg krémsajt

Elkészítés:
Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni.

Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat.

A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük.

160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a vajat és a krémsajtot a cukorral nem túl magas fordulaton habosra keverjük. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos mázat.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas túrógombóc » Sajttekercs (Nóri féle) » Meggyes pite - fahéjas » Burgonya tekercs
» Tavaszitekercs-tésztalap » Fahéjas spagetti » Gesztenyés tekercs 2. » Szalámis tekercs másként
» Ünnepi karajtekercs » Baracklekváros tekercs » Fahejas almamorzsa » Sajtos tekercs 2
» Debreceni hústekercs » Bounty-tekercs » Fahéjas almaital » Cicus pizzatekercse


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.