Tutireceptek.hu fejléc

Pasta carbonara 2 recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg tészta /fusilli-orsó tészta/
20 dkg bacon
20 dkg sonka
3-4 dl főzőejszín
3-4 tojás sárgája
bors
20 dkg sajt /trappista, edami/

Elkészítés:
A téssztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojássárgákat, megborsozzuk, és a sült szalonnára öntjük, egyet forralunk rajta, kicsit besűrűsödik. Összekeverjük a tésztával, reszelt sajttal megszórjuk.

Tanácsok:
Lehet kolozsvári szalonnából vagy tarjából is csinálni. Finom úgy is, ha egy doboz konzerv kukoricát teszünk hozzá. A tejszínből lehet többet is használni, hogy a szósz több legyen, a lényeg, hogy 1 dl tejszínhez 1 tojássárga kell. Só nem kell, mert a szalonna elég sós. Aki szereti az erős ízeket, parmezan sajtot szórhat rá.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spaghetti Carbonara » Burgonya carbonara » Pasta Sutta » Csirke carbonara
» Spagetti carbonara2 » Igazi pasta carbonara » Pasta Carbonara » Carbonara burgonya
» Cukkinis carbonara » Carbonaras spagetti » Pasta sutte » Carbonara Spagetti
» Carbonara krumpli » Penne carbonara » Spagetti carbonara » Pasta Marinara


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.