| Pasta carbonara 2 receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg tészta /fusilli-orsó tészta/ 20 dkg bacon 20 dkg sonka 3-4 dl főzőejszín 3-4 tojás sárgája bors 20 dkg sajt /trappista, edami/ Elkészítés: A téssztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojássárgákat, megborsozzuk, és a sült szalonnára öntjük, egyet forralunk rajta, kicsit besűrűsödik. Összekeverjük a tésztával, reszelt sajttal megszórjuk. Tanácsok: Lehet kolozsvári szalonnából vagy tarjából is csinálni. Finom úgy is, ha egy doboz konzerv kukoricát teszünk hozzá. A tejszínből lehet többet is használni, hogy a szósz több legyen, a lényeg, hogy 1 dl tejszínhez 1 tojássárga kell. Só nem kell, mert a szalonna elég sós. Aki szereti az erős ízeket, parmezan sajtot szórhat rá. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |