| Kiszúrós perec receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg sima liszt 1 kg rétes liszt 6 kispohár tejföl 10 dkg élesztő 1/2 kg zsír 12,5 dkg margarin 2,5 evőkanál só Egész tojás a lekenéséhez Elkészítés: Sütés előtti este 1 pohár tejfölbe áztassuk le a sót, hogy jól feloldódjon. A lisztet a zsírral, margarinnal két tenyerünk közt alaposan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Ha nem állna össze, akkor pici tejet lehet hozzátenni. A tésztát kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, kerek perecszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A szaggatóforma közepéről kieső kis kerek tésztát változatlan formában, így szoktam kisütni - a gyerekek örömére. Felvert egész tojással kenem le a perecek tetejét és előmelegített sütőben kisütöm. Tanácsok: Ebből a mennyiségből rengeteg perec lesz, nagyobb családi ünnepek, vendégjárás - húsvét, karácsony alkalmával szoktam készíteni. Kirándulásokra is praktikus, sokáig eláll. Lehet zsír helyett csak margarinnal is sütni, de igazán ropogós csak zsírral készítve lesz. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |