| Pékperec receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 tojás, olaj, só, köménymag, reszelt sajt, mák Elkészítés: A lisztet a langyos tejben felfuttatott élesztővel, sóval kemény tésztává gyúrjuk, jól eldolgozzuk, kis cipókat formálunk és kelni hagyjuk, majd pereceket formálunk belőle. Széles lábasban vizet forralunk, s annyi perecet teszünk bele, amennyi kényelmesen elfér. Ha a perecek feljönnek a víz tetejére, szitára tesszük szikkadni, olajjal kikent (vagy sütőpapíros) tepsibe helyezzük, tojással megkenjük a tetejüket (a tojásba kevés sót teszünk), majd köménymagot, mákot, sajtot, esetleg sós keveréket kenünk rá és gyors tűzön megsütjük. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |