| Sós perec receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Tésztához: 1 kg liszt 1/2 l tej 2 ek. kristálycukor 5 dkg élesztő 1 ek. só 1,5 dl étolaj Tésztára: 1 tojás szezámmag Meglocsolni: 2 ek. liszt 1 ek. só annyi víz hozzá, hogy jó folyékony legyen Elkészítés: Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt, jól összegyúrjuk és 15 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük kb. 20 cm hosszú, 1 cm széles rudakká. A pereceket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal. Sütőpapíron sütjük forró sütőben. Ha kezd sárgulni, akkor meglocsoljuk a liszt-só-víz keverékkel. Akkor jó, ha szép aranybarna. Tanácsok: A tésztát érdemes 2 részre osztani és úgy kinyújtani, mert elég sok lesz. Célszerű derelyeszaggatóval vágni a tésztát és akkor nem kell sodorni, csak perec alakúra hajtogatni, így időt spórolhatunk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Babu Lee Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |